Technische specificaties Systeem Atlantic

Hoofdsteigers Atlantic

Standaardelementen: hoofdsteigers zijn leverbaar in vier standaardbreedtes.
Speciale elementen zijn op verzoek leverbaar. Afmetingen standaardelementen:
AW0: 10 x 2,96 meter – AW1: 10 x 2,46 meter,
AW2: 12 x 1,96 meter – AW3: 12 x 1,59 meter.

Vingerpieren

Vingerpieren zijn oplopend in lengte leverbaar in veelvouden van 1 meter vanaf een lengte van 4 meter tot 12 meter. De splay-vorm van de vingerpieren maakt deze zeer geschikt voor het ‘stern on’-afmeren van motorboten. Daarnaast zijn de vingerpieren traploos verplaatsbaar. Afmetingen:
AF4: 4 x 0,59 meter – AF5: 5 x 0,59 meter – AF6: 6 x 0,59 meter,
AF7: 7 x 0,78 meter – AF8: 8 x 0,78 meter – AF9: 9 x 0,78 meter,
AF10: 10 x 0,78 meter – AF11: 11 x 1,06 meter – AF12: 12 x 1,06 meter.

Belasting

De standaard nuttige verticale belasting voor het drijfvermogen van systeem Atlantic is:
– voor de hoofdsteiger: 150 kg/m2;
– voor de vingerpieren: 100 kg/m2.

Het drijfvermogen van de hoofsteiger kan eenvoudig verhoogd worden door drijfvermogen toe te voegen.

Bescherming tegen corrosie

Op locaties met hoog-corrosieve omstandigheden kunnen de thermisch verzinkt stalen frames extra behandeld worden met een coating naar gewenste specificatie.

Cleat-bolders

De cleat-bolders zijn van gegoten aluminium. De hoofdsteigers zijn aan beide zijden om de halve meter  uitgerust met bevestigingsgaten voor deze bolders. Vingerpieren worden standaard met 4 stuks bolders geleverd. Bij vingerpieren vanaf 6 meter lengte kunnen in het midden 2 extra bolders geplaatst worden en vanaf 11 meter eventueel 4 extra bolders. .

Constructie

Ieder element is opgebouwd uit een gelast stalen frame, bestaande uit standaardsecties en met speciaal vervaardigde langsprofielen die het koppelen van onder andere vingerpieren en paalbeugels, op elke gewenste positie, mogelijk maken. De frames zijn, na het samenstellen, thermisch verzinkt met een minimale coating van 610 gr/m2.

Dekbekleding

Standaard is de dekbekleding van duurzaam geproduceerd en recyclebaar houtcomposiet met antislipprofiel, afmeting 139 mm breed x 21 mm hoog. Beplanking met andere houtsoorten,  kunststof of thermisch verzinkte roosters is ook mogelijk.

Fenderlijsten

De fenderlijsten worden standaard aangebracht op de vingerpieren en hoofdsteigerelementen. Op de einden van de vingerpieren zijn tevens kunststof PE stootfenders gemonteerd.

Koppelingen

De koppelingen tussen hoofdsteigers en de koppelingen van de vingerpieren aan de hoofdsteigers zijn uitgevoerd met een semi-flexibele koppeling.

Drijvers

De hoofdsteigers zijn standaard uitgerust met roestvrij staal gewapende betonnen drijvers. De vingerpieren zijn uitgerust met polyethyleen drijvers van het type RF. Daarnaast kunnen ze met PE-buisdrijvers of rotatiegegoten PE-drijvers uitgevoerd worden.

Kabelgoten

Alle hoofdsteigers zijn aan beide zijden uitgerust met een doorlopende ruimte voor kabels en leidingen onder het loopdek (ook ter plaatse van de koppelingen over de volledige hoogte). Optioneel kunnen deze ruimten van bovenaf bereikbaar worden gemaakt door middel van geanodiseerde aluminium gootdeksels. Deze ruimten kunnen ook worden voorzien van een speciale kunststof gootbodem.

Verankering

Verankering is afhankelijk van uw specifieke situatie. Doorgaans worden de steigers verankerd door middel van verankeringspalen. We hebben hiervoor standaard paalbeugels in verschillende maten die traploos gemonteerd kunnen worden aan het zijprofiel van de hoofdelementen. Andere verankermogelijkheden zijn kadegeleidingen of verankering met kabels of kettingen aan een bodemanker.

Vrijboord

Het systeem heeft standaard een onbelast vrijboord van circa 50 cm. Deze hoogte kan naar wens worden aangepast.

Download de leaflet van Systeem Atlantic (pdf)

Nederlands
English
Deutsch