Technische specificaties Systeem Laguna

Hoofdsteigers Laguna

Standaardelementen: hoofdsteigers zijn leverbaar in drie standaardbreedtes.
Speciale elementen zijn op verzoek leverbaar. Afmetingen standaardelementen:
LW1: 10 x 2,42 meter – LW2: 12 x 1,92 meter, LW3: 12 x 1,55 meter.

Vingerpieren

Vingerpieren zijn in lengte leverbaar in veelvouden van 1 meter. De splay-vorm van de vingerpieren maakt deze zeer geschikt voor het ‘stern on’afmeren van motorboten. Daarnaast zijn de vingerpieren onbeperkt verplaatsbaar.
Afmetingen:
LF4: 4 x 0,6 meter – LF5: 5 x 0,6 meter – AF6: 6 x 0,6 meter, LF7: 7 x 0,6 meter – LF8: 8 x 0,8 meter – LF9: 9 x 0,8 meter,LF10: 10 x 0,8 meter.

Belasting

De standaard nuttige verticale belasting voor het drijfvermogen van systeem Laguna is:

  • voor de hoofdsteiger: 150 kg/m2 (tussen de kabelgoten);
  • voor de vingerpieren: 100 kg/m2.

De belasting van de hoofsteiger kan verhoogd worden naar 250 kg/m2 (tussen de kabelgoten) door bijplaatsing van een extra betondrijver.

Corrosie

Het systeem Laguna is met name uitermate geschikt voor gebruik op locaties met hoogcorrosieve omstandigheden.

Cleat-bolders

De cleat-bolders zijn van gegoten aluminium. De hoofdsteigers hebben aan beide zijden een railconstructie waardoor de bolders op elke gewenste positie geplaatst kunnen worden. Hiervoor dienen door de houten bovenregel in het werk gaten geboord te worden. Vingerpieren worden standaard met 4 stuks bolders geleverd. Plaatsing van 2 extra bolders in het midden van de vingerpieren vanaf 6 meter is mogelijk.

Constructie

Ieder element is opgebouwd uit een gelast aluminium frame, bestaande uit standaardsecties met speciaal vervaardigde langsprofielen die het koppelen van onder andere vingerpieren en paalbeugels op elke gewenste positie mogelijk maken. Aluminium type 6082 T6.

Dekbekleding

Standaard is de dekbekleding van duurzaam geproduceerd en recyclebaar houtcomposiet met antislipprofiel, afmeting 139 mm breed x 21 mm hoog. Beplanking met andere houtsoorten, glasvezelversterkte (GVK),  kunststof of thermisch verzinkte roosters is ook mogelijk.

Vrijboord

Het systeem heeft standaard een onbelast vrijboord van circa 50 cm.

Fenderlijsten

De hoofdsteigers worden standaard geleverd zonder fenderlijsten. De houten fenderlijsten afmeting 28 x 120 mm of kunststof fenders kunnen op verzoek worden aangebracht. De vingerpieren zijn standaard voorzien van fenderlijsten, afmeting 21 x 93 mm. Op de einden van de vingerpieren zijn tevens kunststof PE stootfenders gemonteerd.

Koppelingen

De hoofdsteigers onderling en de vingerpieren aan de hoofdsteigers worden gekoppeld met een semi-flexibele koppeling.

Drijvers

De hoofdsteigers zijn uitgerust met roestvrijstaal gewapende betonnen drijvers van het type DF, geproduceerd onder ISO 9001 en KOMO keur. De vingerpieren zijn uitgerust met polyethyleen drijvers van het type RF.

Kabelgoten

Alle hoofdsteigers zijn aan beide zijden uitgerust met doorlopende ruimten voor kabels en leidingen onder het loopdek (ook ter plaatse van de koppelingen over de volledige hoogte). Optioneel kunnen deze ruimten van bovenaf bereikbaar worden gemaakt door middel van geanodiseerde aluminium gootdeksels. Deze ruimten kunnen ook worden voorzien van een speciale kunststof gootbodem.

Verankering

De paalbeugels zijn verkrijgbaar in (nog aan te vullen)

Download de leaflet van Systeem Laguna (pdf)

Nederlands
English
Deutsch