Technische specificaties Systeem Laguna

Hoofdsteigers Laguna

Standaardelementen: hoofdsteigers zijn leverbaar in drie standaardbreedtes.
Speciale elementen zijn op verzoek leverbaar. Afmetingen standaardelementen:
LW1: 10 x 2,42 meter – LW2: 12 x 1,92 meter, LW3: 12 x 1,55 meter.

Vingerpieren

Vingerpieren zijn in lengte leverbaar in veelvouden van 1 meter. De splay-vorm van de vingerpieren maakt deze zeer geschikt voor het ‘stern on’afmeren van boten. Daarnaast zijn de vingerpieren traploos verplaatsbaar.
Afmetingen:
LF4: 4 x 0,6 meter – LF5: 5 x 0,6 meter – AF6: 6 x 0,6 meter, LF7: 7 x 0,6 meter – LF8: 8 x 0,8 meter – LF9: 9 x 0,8 meter,LF10: 10 x 0,8 meter.

Belasting

De standaard nuttige verticale belasting voor het drijfvermogen van systeem Laguna is:

  • voor de hoofdsteiger: 150 kg/m2 (tussen de kabelgoten);
  • voor de vingerpieren: 100 kg/m2.

De belasting van de hoofsteiger kan verhoogd worden naar 250 kg/m2 (tussen de kabelgoten) door bijplaatsing van een extra betondrijver.

Corrosie

Het systeem Laguna is met name geschikt voor gebruik op locaties met hoogcorrosieve omstandigheden.

Cleat-bolders

De cleat-bolders zijn van gegoten aluminium. De hoofdsteigers hebben aan beide zijden een railconstructie waardoor de bolders op elke gewenste positie geplaatst kunnen worden. Hiervoor dienen, op locatie, door de houten bovenregel gaten geboord te worden. Vingerpieren worden standaard met 4 stuks bolders geleverd. Bij vingerpieren vanaf 6 meter is in het midden plaatsing van 2 extra bolders mogelijk.

Constructie

Ieder element is opgebouwd uit een gelast aluminium frame, bestaande uit standaardsecties met speciaal vervaardigde langsprofielen die het koppelen van, onder andere vingerpieren en paalbeugels, op elke gewenste positie mogelijk maken. Aluminium type 6082 T6.

Dekbeplanking

Standaard zijn de steigers bekleed met duurzaam geproduceerd en recyclebaar houtcomposiet met antislipprofiel, afmeting 139 mm breed x 21 mm hoog. Bekleding met onder andere hardhout,  kunststof of thermisch verzinkte roosters is ook mogelijk.

Vrijboord

Het systeem heeft standaard een onbelast vrijboord van circa 50 cm. Deze hoogte kan naar wens worden aangepast.

Fenderlijsten

De hoofdsteigers worden standaard geleverd zonder fenderlijsten. De houten of kunststof fenderlijsten, afmeting 28 x 120 mm, kunnen op verzoek worden aangebracht. De vingerpieren zijn standaard voorzien van houten fenderlijsten, afmeting 21 x 93 mm. Op de einden van de vingerpieren zijn tevens grijze of zwarte kunststof PE stootfenders gemonteerd.

Koppelingen

Voor het koppelen van hoofdsteigers en vingerpieren worden onze geluidloze semi-flexibele koppelingen toegepast.

Drijvers

De hoofdsteigers zijn standaard uitgerust met roestvrij staal gewapende betonnen of rotatiegegoten PE-drijvers. Daarnaast kunnen ze voorzien worden van PE-buisdrijvers. De vingerpieren zijn uitgerust met rotatiegegoten polyethyleen drijvers van het type RF. Daarnaast kunnen ze met PE-buisdrijvers uitgevoerd worden.

Kabelgoten

Hoofdsteigers zijn aan beide zijden uitgerust met doorlopende ruimte voor kabels en leidingen onder het loopdek (ook ter plaatse van de koppelingen over de volledige hoogte). Optioneel kunnen deze ruimten van bovenaf bereikbaar worden gemaakt door middel van geanodiseerde aluminium gootdeksels. Deze ruimten kunnen ook worden voorzien van een speciale kunststof gootbodem.

Verankering

De steigerdekken kunnen d.m.v. palen door paalbeugels, kadegeleidingen of kettingverankering verankerd worden.

Download de leaflet van Systeem Laguna (pdf)

Nederlands
English
Deutsch