Voor onze drijvende steigersystemen gebruiken wij verschillende soorten drijvers: betonnen, kunststof en buisdrijvers. Welke drijvers er gebruikt worden hangt af van de steiger en eisen die daaraan gesteld worden. Over het algemeen worden betondrijvers toegepast bij hoofdsteigers en pontons en kunststof of buisdrijvers bij kleinere steigers en vingerpieren.

Beton / DF Drijvers

Onze betonnen DF-drijvers zijn gevuld met geëxpandeerd polystyreen en bewapend met roestvrij staal en glasvezels. De polystyreen vulling zorgt voor een permanent drijfvermogen, de roestvaststalen wapening verzekert duurzaamheid en sterkte. De betonnen schil die het geheel omhult is vervaardigd uit beton met een druksterkte van 60 N/mm2. Door de combinatie van deze gebruikte materialen en het ontwerp kunnen wij op onze betonnen drijvers een ontwerplevensduur van 50 jaar garanderen.

Kunststof / PE-RF en PE-ACE drijvers 

De kunststof drijvers worden vervaardigd uit zuiver polyethyleen en zijn gevuld met polystyreen. De wateropname is nihil tijdens de gebruiksduur en zal het drijfvermogen dus niet verminderen. De drijvers zijn volledig naadloos en zijn door de geprofileerde vorm zeer robuust, waardoor de kans op lekkage tot een minimum beperkt wordt. De wand van ca. 5 mm dik is gemaakt van polyethyleen met ultravioletremmers om schade door zon, olie, waterorganismen, zout en zoet water te voorkomen. Daarnaast hebben de drijvers door de vulling met geëxpandeerd polystyreenschuim een nog hogere (ijs)drukbestendigheid en drijfvermogen.

Buisdrijvers

Ook buisdrijvers kunnen worden wordt toegepast bij onze stalen en aluminium steigersystemen. De zwarte high-density polyethylene(HDPE)-buisdrijver loopt door onder de volledige lengte van de steiger of vingerpier. Buisdrijvers kenmerken zich door zeer hoge stabiliteit en slagvastheid. Ze kennen een lange levensduur, zijn optimaal geschikt voor gebruik in dichtvriezende wateroppervlakten en zijn flexibel in hoogte en draagvermogen.

Maatvoeringen en overige technische informatie over onze verschillende drijvers vindt u hier.