uk flag de flag
uk flag de flag
Uw Project
Ons Product

Inrichting Willem-Alexander Baan gestart!

Inrichting Willem-Alexander Baan gestart!

Op woensdag 11 januari jl. is de bouw van de inrichting van de Willem-Alexander Baan officieel van start gegaan.  De Willem-Alexander Baan is een officiële wedstrijdroeibaan welke voldoet aan de internationale normen van de Wereldroeibond, de FISA. De roeibaan is de afgelopen maanden volledig uitgegraven in de Eendragtspolder.

Gemeente Rotterdam financiert de internationale roeibaan. BAM Utiliteitsbouw bv regio Rotterdam is de hoofdaannemer van dit ambitieuze design & build project. Inter Boat Marinas bv heeft van hen de opdracht gekregen voor het realiseren van alle drijvende constructies,  waaronder het startvlot, de baanvlotten (voor de officials), een repairvlot, warming-upvlotten en het ceremonievlot. Inter Boat Marinas bv heeft ruim 25 jaar ervaring met de realisatie van vlotten voor roeiverenigingen en drijvende steigers voor jachthavens. In Montemor  (Portugal) en Cardiff Bay (UK) heeft Inter Boat Marinas bv reeds wedstrijdroeibanen aangelegd.

Het wordt een complete sportvoorziening, voor zowel de recreatieve sporter als de topsporter. Aan alle faciliteiten is gedacht. Naast de roeibaan wordt er namelijk ook gewerkt aan wegen, meethutten, een botenhuis, kantine, kleedruimtes, fitnessruimte en werkplaats. De verwachte oplevering van de roeibaan is najaar 2012.

Op de website www.eendragtspolder.nl zijn prachtige foto’s te zien van de werkzaamheden en alle ontwikkelingen. Voor meer nieuws en achtergrondinformatie over de Willem-Alexander Baan, kijk op www.rotterdam.nl/willemalexanderbaan.