uk flag de flag
uk flag de flag
Uw Project
Ons Product

Inter Boat Marinas bouwt 120 m1 drijvende betonnen golfbreker in de Bataviahaven te Lelystad

Inter Boat Marinas bouwt 120 m1 drijvende betonnen golfbreker in de Bataviahaven te Lelystad

Na dit voorjaar al de drijvende steigers te hebben geïnstalleerd is Inter Boat Marinas nu begonnen met de bouw van een drijvende betonnen golfbreker in de Bataviahaven te Lelystad. Het bijzondere aan deze golfbreker is dat hij niet aan palen bevestigd is maar verankerd door middel van Seaflex.

Seaflex is een manier van verankeren middels rubberen trossen (vergelijkbaar met elastieken) welke onder de steiger gemonteerd worden en altijd onder voorspanning staan. Deze voorspanning werkt mee in het dempen van de verticale bewegingen, het beperkt de horizontale bewegingen van de golfbreker tot een minimum en maakt de golfbreker zeer stabiel bij alle optredende waterstanden. Seaflex biedt ook grote voordelen bij het verankeren van onder andere golfbrekers en steigers op water met een grote diepte. Door gebruik van hoogwaardige materialen is de duurzaamheid veel groter dan die van houten of stalen palen.

De drijvende betonnen golfbreker in de Bataviahaven wordt aangelegd ter bescherming van de jachthaven en de schepen tegen inlopende golven. Buiten het stormseizoen kan de golfbreker tevens dienst doen als ligplaats voor grote schepen en passanten.

Voor meer informatie over betonnen drijvende golfbrekers en Seaflex: www.interboatmarinas.nl.