uk flag de flag
uk flag de flag
Uw Project
Ons Product

Willem-Alexander Baan feestelijk geopend!

Willem-Alexander Baan feestelijk geopend!

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft op vrijdag 26 april jl. de Willem-Alexander Baan in de Eendragtspolder geopend. Het was zijn laatste officiële plechtigheid in zijn hoedanigheid als troonopvolger, Prins van Oranje.

De Willem-Alexander Baan is een officiële wedstrijdroeibaan welke voldoet aan de internationale normen van de Wereldroeibond, de FISA. In opdracht van BAM Utiliteitsbouw bv regio Rotterdam heeft Inter Boat Marinas alle drijvende constructies gerealiseerd,  waaronder het startvlot, de baanvlotten (voor de officials), een repairvlot, warming-upvlotten en het ceremonievlot. Er is gekozen is voor systeem Olympia, een speciaal door Inter Boat Marinas ontwikkelde drijvende roeisteiger die optimaal afgestemd is op de (professionele) roeisport.

Op de foto zijn zowel de drijvende roeisteiger als de brug van systeem Olympia goed zichtbaar. Tijdens de opening waren er even geen roeiers op de steigers te vinden maar prachtige versieringen speciaal voor de feestelijke opening! (Bron: Eric Fecken Fotografie)